Varan är lagd i kundvagnen

Baksten i täljsten (bakhäll)

OBS! I dagsläget kan inte vår leverantör garantera något leveransdatum.


Fraktfri!!
En helt suverän baksten i täljsten från välkända Handöl i Jämtland. Bakstenen består av två plattor för att ge dig många användingsområden. Två plattor är också lättare att förvara än en enda stor samt att risken för sprickbildning minskar.

Under fliken "Mer om" hittar du flera olika förslag på hur du kan använda stenen!

Vi har även ett paket med stenar och en mycket bra bakspade till reducerat pris.

Tips och skötselråd ingår också i paketet. 

Vi har även bakstenar i granit.


Varumärke: Hanriis Stenverkstad.
Färg: Grå.
Mått: 34 cm x 20 cm st.Tjocklek 2 cm.
Antal:
2 stTotalt mått 34 x 40cm.
Material: Täljsten.
Skötsel: Kan diskas i maskin eller för hand.

549 kr
ordn pris 649 kr
Tillfälligt slut
eller från 31,98 SEK/mån med Klarna

Mer om

Sedan urminnes tider har människan anrättat sin mat på heta stenar. Täljsten har använts för matberedning i många hundra år. Vår bakhäll är en modern variant som används som stenhäll i en vanlig ugn. Hällen kan också användas som grillhäll på en vanlig kol, gas eller elgrill.

Så här använder du hällen

Bakhällen läggs in i den kalla ugnen på ugnsgallret eller på en upp-och nedvänd plåt. Ställ in den temperatur som behövs för det aktuella baket. För pizza gäller högsta temperatur. När ugnen har rätt temperatur är det bara att sätta igång.
Kontrollera hur gräddningen går i början tills du lärt dig att grädda på het sten.
Det underlättar att få in och ut brödet om man använder ett bakplåtspapper.

Pizzahällen- vid gräddning av pizza rekommenderas att pizzan bakas ut på ett bakplåtspapper som får följa med in på stenen. Detta gör det lättare att få ut pizzan när den är färdig.

Steksten
Hällen kan också användas som steksten. Vi rekommenderar då att plattorna läggs så att man får en 40 mm tjock steksten. Hällarna kan också användas för värmehållning och kan då värmas i mikro. En platta värms upp på ca 3 min.

Kylhäll
Används hällen för att hålla kyla läggs den i frysen minst en timme innan användning.

Rengöring och underhåll
Hällen kan diskas i diskmaskin eller för hand. Diskmedel kan användas.
VARNING!! Om stenen är blöt skall den torka först innan den sätts in i ugnen. Stenen kan torka på eftervärme i ugnen eller ett dygn i rumstemperatur.

Täljsten
Täljsten är en bergart som bildades för ca 400 miljoner år sedan när den europeiska kontinenten kolliderade med den Nordamerikanska. Under högt tryck och hög temperatur omvandlades den magmatiska massan olivin till täljsten. Täljsten innehåller till största delen talk. Täljstenens förmåga att bevara både värme och kyla är grunden till att den använts för att tillverka bruksföremål.Täljstenens höga talkinnehåll gör att man inte behöver använda matfett vid stekning på stenen.

Tips

Lägg gärna till en bakspade ur vårt sortiment!

0 kommentar

Fyll i alla fält för att skicka en kommentar.
Namn
Meddelande

Recept

 

Lökbröd med timjan, rosmarin och svartpeppar.

 Ett knapersegt bröd, nånstans mellan pizza och foccacia. Underbart gott på buffébordet eller till en god soppa. 

 

Till 8 pers på buffé:

 

25 g jäst
2 1/2 dl vatten
1 msk flingsalt.

5 dl manitoba cream-mjöl, men det går lika bra med vetemjöl special.

 Topping:
1 silverlök
4 msk olivolja
1/2 kruka timjan
1 msk grovhackad rosmarin
1/2 tsk flingsalt
1 krm nymald svartpeppar
1 msk grovhackad persilja

Gör så här:
1. Värm vatten till fingervarmt, 37 grader. Smula jästen och blanda med vattnet i en bunke eller degblandare. Tillsätt salt och mjöl och arbeta degen kraftigt ca 10 min. Häll ut degen på en plåt med bakplåtspapper. Låt degen jäsa övertäckt ca 1 timme.
2. Skala och skiva löken. Fräs den i olja i en stekpanna på svag värme ca 10 min, tills den börjar mjukna. Låt kallna. Sätt ugnen på 250 grader och sätt in bakstenarna mitt i ugnen på ett galler. 
3. Tryck försiktigt ut degen på ett bakplåtspapper och fördela löken ovanpå. Strö på timjan, rosmarin, flingsalt och svartpeppar. Dra över papperet på den heta bakstenen
Grädda brödet mitt i ugnen 15-20 min, tills det fått fin färg och är genomgräddat. Ta ut och strö på persilja. Servera brödet ljummet.

 Andra intressanta produkter 


Bakspade
129 kr Information/Köp

Jäskorg 23 cm
139 kr
Ordnr. pris 159 kr
Information/Köp
Pris: 0 kr Till kassan